houten kozijnen offerte

Vergelijk aanbieders en bespaar tot 35%!
Maak gratis en vrijblijvend gebruik van de service van Houten Kozijnen Expert en bespaar op de aanschaf.

Onderhoud houten kozijnen

Het onderhoud aan uw houten kozijnen is essentieel voor de levensduur van het materiaal. Door het hout eens per vijf jaar te schilderen, beschermt u dit op een perfecte wijze tegen slechte weersomstandigheden. Hieronder vindt u meer handige tips voor het perfect uitvoeren van dit onderhoud.

Schoonmaken

Houten kozijnen hebben zo nu en dan een goede schoonmaakbeurt nodig. Het is verstandig om dit jaarlijks te doen, zodat het hout en het schilderwerk langer meegaat. U kunt uw kozijn gewoon schoonmaken met een sopje, warm water en een doek die geen krassen afgeeft. Merkt u tijdens het schoonmaken enkele zwakke of beschadigde plekken op, dan is het aan te raden om deze meteen op te schuren en over te schilderen, zodat houtrot wordt voorkomen.

Schilderen

Het is erg goed voor het onderhoud aan uw houten kozijnen om zo nu en dan opnieuw te worden geschilderd (eens per vijf jaar is de maatstaaf). Een goede laag verf biedt namelijk een extra beschermlaag tegen nattigheid en viezigheden, waardoor u uw kozijnwerk langer mooi en goed blijft. Bovendien zorgt het zo nu en dan veranderen van kozijnkleur voor een frisse uitstraling van uw woning.

Vervanging?

Houten kozijnen hebben helaas niet het eeuwige leven en zelfs met het beste onderhoud zullen ze op den duur aan vervanging toe zijn. Hout uit de hogere klassen (meranti) heeft een levensduur van 40 tot 75 jaren, maar de lagere klasse houtsoorten dienen al na 15 tot 20 jaren te worden vervangen. Wij raden u aan om deze vervanging wel uit te laten voeren, want anders riskeert u lekkage, houtrot en hogere stookkosten door een matige isolatie van uw woning.

 

Vergelijk leveranciers op kwaliteit, prijs en service en bespaart tot 35% op uw investering. Snel, makkelijk en vrijblijvend!

Offertes vergelijken

Comments are closed.